Visi turime teises

Pagrindinis vaiko teises apibrėžiantis dokumentas – Jungtinių Tautų Vaiko teisių konvencija – yra svarbus valstybių, pažadėjusių ginti vaikų teises, susitarimas. Ši tarptautinė sutartis yra ratifikuota didžiausio šalių skaičiaus. Konvencijoje paaiškinama, kas yra vaikai, kokios yra visos jų teisės ir kokia vyriausybių atsakomybė už šių teisių apsaugą.

Teisės – didelė, sudėtinga sąvoka, kurią reikia paaiškinti mažyliui. Norėdami padėti jiems geriau suprasti savo teises, UNICEF sukūrė nuotaikingą filmuką mažiesiems (3-6 m. vaikams), pasakojantį apie vaiko teises. Žiemos švenčių metu vykstant vaikų atostogomas pakvietėme tėvelius ir globėjus kartu su mažaisiais į nuotolinę video pamokėlę ir pažiūrėti šį smagų vaizdo įrašą. Ši pamokėlė skirta mažiausiems vaikams sužinoti apie kiekvieno vaiko teises, kuo jos ypatingos ir svarbios. Filmuko veikėjai Vizas, Liepa ir jų augintinis Zūko leidžiasi į vaiko teisių lobio paieškas, tad mažyliai puikiai praleis laiką kartu su jais!

Lietuviškai filmuką įgarsino Neringa Varnelytė. Video pamokėlę drauge su mažaisiais stebėti galima gyvos transliacijos metu naujųjų metų išvakarėse nuo 11 val. arba pažiūrėti jos įrašą kitu patogiu metu. Renginys organizuotas įgyvendinant LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos remiamą projektą „Vaikams draugiški miestai Lietuvoje: gebėjimų stiprinimas“.

VISI TURIME TEISES

Vidceo pamokėlė mažiesiems (3-6 m. vaikams) apie vaiko teises